Dostupnosť výrobkov!

Vážení zákazníci,
pre dostupnosť vašeho výrobku si rozkliknite ROLETOVÉ MENU žiadaného rozmeru na podstránke. 
Dostuposť overte poprípade telefonicky na čísle + 421 911 830 343.

Dizajnové trendy kúpeľní na rok 2023

Dizajnové trendy kúpeľní sa neustále menia a prispôsobujú sa životnému štýlu a moderným trendom. V roku 2023 bude pokračovať trend odvážnych farieb a vzorov, ako sú geometrické tvary, farebné bloky a jemné pastelové odtiene. V kúpeľniach sa bude tiež viac využívať drevo ako prvok dizajnu, ako aj sklenené stien a obklady. Inovatívne funkcie, ako je napríklad inteligentná technológia, budú tiež prispôsobené pre modernú kúpeľňu.

Kúpeľňové trendy na rok 2023 sú zaujímavým mixom dekoratívnych a funkčných prístupov. Dizajnéri sú stále odvážnejší s farbami a potlačou a sú odvážnejší, pokiaľ ide o povrchové úpravy. Ale tiež nachádzajú nové spôsoby, ako vám pomôcť vychutnať si priestor, nové nápady, ako posilniť jeho schopnosť, aby ste sa cítili oddýchnutí, pokojní a čistí. 

moderné kúpeľne v medovej farbe s prevedením jantár

Zdroj obr.: Drummonds

moderné kúpeľne v medovej farbe
s prevedením jantár

1. Medové tóny kúpeľne

Medové tóny sú kľúčovým vzhľadom naprieč všetkými farebnými trendmi  sú jemnejším prevedením hnedých, ktoré dominovali v roku 2022, no nie sú o nič menej hrejivé. A ako hnedá, budete mať pocit, že vás miestnosť objíma. Očakávajte, že na podlahách, stenách a dokonca aj na kozmetických pultoch uvidíte teplý jantár. 

strohé kúpeľne v tmavomodrom prevedení

Zdroj obr.: Kingston Lafferty Design

strohé kúpeľne v tmavomodrom prevedení

2. Palety tmavých farieb v kúpeľni

V tejto kúpeľni od Kingston Lafferty Design sa tmavomodrá skrinka spája s čiernymi stenami a veľkým okrúhlym zrkadlom (vzhľad, ktorý uvidíte v mnohých nových zrkadlových trendoch). Celková atmosféra je útulná, napriek ostrej modernosti tvarov a použitých povrchových úprav.

oválna vaňa vo vzorovanej kúpeľni

Zdroj obr.: Crosby Design

oválna vaňa vo vzorovanej kúpeľni

3. Vzory v luxusnej kúpeľni

Agentúra Crosby Studios so sídlom v New Yorku vytvorila túto modernú kúpeľňu zabalenú do silnej modro-bielej tapety. Výsledkom je priestor, ktorý nemôže rozpliesť vaše srdce.Tento prístup funguje najlepšie v miestnostiach s vysokými stropmi a keď je základná farba vzoru svetlá - menšie miestnosti alebo tmavšie odtiene majú tendenciu byť príliš ťažké.

luxusná kúpeľňa v mramorovom prevedení

Zdroj obr.: Bryan O'Sullivan Studio

luxusná kúpeľňa v mramorovom prevedení

4. Symetria v luxusných kúpeľniach

V prípade veľkej kúpeľne umiestnite samostnatne stojacu vaňu uprostred priestoru. Vaňa v tomto prípade je osadená okrem iného aj v luxusnom mramore, ktorého hrany sú zaobledné a prepracované. Ak tón v tóne zariadite aj doplnky v kúpeľni, bude to pôsobiť luxusne ako v hotelovej kúpeľni. 

Ak máte nelimitujúci rozpočet, siahnite po mramore!

Mramor je hornina tvorená predovšetkým kalcitom či inýmii minerálmi a organickými látkam, ktoré spôsobujú jeho zafarbenie. Mramor priťahuje pozornosť každého dizajnéra mnohé dekády rokov. NIelen v kúpeľniach, ale ak na schodoh, v okolí krbu či vo vstupnej hale každého luxusného obydlia vytvorí neopakovateľú atmosféru s nádychom prepychu či noblesy.
Mramor je odolný kameň, ktorý pri správnom zaobchádzaní a staroslivosti vydrží v kúpeľní dekády rokov ako nový.

zaoblený sprchový kút

Zdroj obr.: Mandarin Stone

zaoblený sprchový kút

5. Zaoblené miesta v kúpeľni

Asi v 90-tych rokoch sa používali oblúky v interiérovom dizajne v bytových aj rodinných domoch. Niektorí dizajnoví fajnšmekri ich dokonca obkladali do oblúka. Tento oblúkový trend  nahradili opäť strohé hrany s drevenými zárubňami. Avšak v kúpeľňovom dizajne sa opäť oblúky vracajú do popredia. Klasický oblúkový tvar používaný v starovekých rímskych kúpeľoch prevdzušňuje miestnosť.

Oblúky sú nielen o otvoroch v oblasti zárubní, ale vo wellness centrách sa zvyknú používať aj v sprchových kútoch. Tento nadčasový trend sa začína používať tento rok aj v kúpeľniach rodinných domov. Na tieto špeciálne práce budete potrebovať aj kvalifikovaného murára, ktorý vám takto obloží spchový kút. A neodmysliteľnou súčasťou je kvalitný keramický obklad hodiaci sa do oblého obloženia. Zaoblený sprchový kút vytvorí v kúpeľni veľmi zaujímavý a dynamický vizuálny dojem.

Mohlo by vás zaujímať

Retro kúpeľne, ktoré vás oslnia

Ak vás fascinuje retro dizajn a peniaze potrebujete investovať na nákup samostatne stojacej vane či iných potrebných ...

Luxusné kúpeľne pre mladých

Konečne sa Vám podarilo prerobiť si svoje bývanie a potrebujete dokončiť kúpeľnu. Poradíme pár nápadov, ako na to.

Štýlové japonské kúpeľne

Japonci ekologický národ a pri tvorbe kúpeľní myslia na životné prostredie. Jedným z nich je využitie odtečenej vody z umývadla, ktorú zrecyklujú...

LED zrkadlá v kúpeľni

LED zrkadlo sa nijako nelíši od bežného zrkadla, ktoré ste umiestnili do svojej kúpeľne, okrem toho, že prvé je vybavené LED svetlami...