Dostupnosť výrobkov!

Vážení zákazníci,
pre dostupnosť vašeho výrobku si rozkliknite ROLETOVÉ MENU žiadaného rozmeru na podstránke. 
Dostuposť overte poprípade telefonicky na čísle + 421 911 830 343.

Dizajn kúpeľne v anglickom štýle

Tradičná anglická kúpeľňa je inšpirovaná kúpeľňami v anglických vidieckych domoch zo 17. a 18. storočia. Hoci existuje mnoho spôsobov ako sa dá tento špecifický štýl interpretovať, jednoznačne môžeme hovoriť o rustikálnou štýle naprieč celým zariadením domu až po kúpeľne.

Pre mnohých ľudí je kúpeľňa jednou z najdôležitejších miestností v domácnosti. Je to miestnosť, ktorú používajú všetci vo vašej domácnosti a všetci hostia. Je to miestnosť, ktorá slúži mnohým praktickým účelom, ktoré denne využívate. Preto je dôležité, aby bol dizajn v tejto miestnosti príjemný. Vizuálnu príťažlivosť s funkčnosťou a využiteľnosťou každého cm v kúpeľni je najdôležitejšia. Jeden atraktívny dizajnový štýl, ktorý možno budete chcieť použiť vo svojej kúpeľni, je tradičný anglický štýl interiérového dizajnu. Tu je prehľad charakteristík, ktoré definujú tradičnú anglickú kúpeľňu.

Čo je tradičná anglická kúpeľňa?

Tradičná anglická kúpeľňa je kúpeľňa inšpirovaná tradičným anglickým štýlom interiérového dizajnu. Podľa House & Garden ide o štýl, ktorý je ovplyvnený vidieckymi sídlami v Anglicku z obdobia vrátane 17. a 18. storočia. Existujú dve hlavné interpretácie tohto štýlu.

Prvým je elegancia vidieckych domov aristokratov. Druhým je rustikálny šarm anglických vidieckych usadlostí. K tomuto štýlu je možné pristupovať aj modernejšie, ak použijete len niekoľko kľúčových prvkov štýlu interiérového dizajnu a začleníte ich do miestnosti s moderným dizajnom. Doplnky sú dôležitou charakteristikou tradičného anglického vidieckeho štýlu. 

Obrazy, zrkadlá a rastliny v črepníkoch sú najlepšími doplnkamina použitie v tejto miestnosti.

Obrazy, zrkadlá a rastliny v črepníkoch sú najlepšími doplnkami
na použitie v tejto miestnosti.

Rustikálny nábytok je výrazným znakomtradičného anglickéh dizajnu

Rustikálny nábytok je výrazným znakom
tradičného anglickéh dizajnu

Klasický anglický štýl v interiérovom dizajne predstavuje viktoriánsky nábytok. Prevládajúcim materiálom je drevo v svetlom alebo tmavom tóne. Dá sa maľovať, cloniť a mať starožitný vzhľad. Stoly, komody a police na knihy sú zvyčajne vyrobené z dubu, sekvoje alebo borovice. Najvhodnejšie a najekonomickejšie je zohnať pôvodný nábytok z bazáru a skrinky renovovať a natrieť ekologickými farbami. Budete tak mať historický kus nábytku v kúpeľni, ktorý docieli ten správny nádych viktoriánského štýlu. Navyše aj recyklácia je trendy a trvalo udržateľná.

Ako vyzerá tradičné anglické bývanie?

Ako vyzerá tradičné anglické bývanie?

Domy boli zvyčajne postavené z bohatých červených tehál, s oknami a drevenými prvkami natretými na bielo. Obľúbené boli aj terakotové dlaždice a panely. Štýl kráľovnej Anny bol bežný najmä v Londýne a dodnes ho možno nájsť v štvrtiach ako Chelsea, Bayswater a Kensington.

  • Prírodné materiály sú kľúčovým aspektom tradičného anglického interiérového dizajnu, preto by ste na to mali pamätať pri výbere materiálov pre vašu kúpeľňu. Drevo je jedným z najdôležitejších materiálov, ale v tomto dizajnovom štýle je široko používaný aj kameň a dlaždice.
  • Ak bývate v dobovej nehnuteľnosti, ktorá má zaujímavé architektonické prvky, mali by ste ich nechať na mieste, pretože je pravdepodobné, že budú odrážať tradičný anglický štýl. Charakteristickými znakmi tohto štýlu sú napríklad rímsy, výklenky a zábradlia na obrazy. Ak je miestnosť jednoduchá a nemá žiadne funkcie, niekedy je možné ich pridať bez veľkých nákladov. Najjednoduchšími možnosťami je pridať obrazovú koľajnicu a falošné rímsy.
  • Vaňa je zvyčajne ústredným prvkom anglickej kúpeľne. Samostatne stojacia vani na nožičkách je jej výrazným prvkom. Tento typ vane bude rovnako dobre fungovať s rustikálnou tématikou alebo aristokratickou interpretáciou tradičného anglického dizajnu. Voľne stojaca vaňa s nožičkami s pazúrikmi je najlepšou voľbou. Chrómové aj mosadzné armatúry sú vhodné na vytvorenie tradičnej anglickej kúpeľne.

Tradičná voľne stojaca oválna vaňa RETRO

V našej ponuke nájdete moderné samostatne stojace vane, ale aj špecifickú vaňu pre tento štýl.

Iné samostatne stojace vane

Voľne stojaca vaňa vyrobená z akrylátu, ktorý zabezpečí pevnosť, trvanlivosť a odolnosť. S antibakteriálnym povrchom, veľmi príjemná na dotyk, má výborné tepelné ako aj zvukové izolačné vlastnosti. Nenáročná na údržbu a to vďaka nízkej pórovitosti materiálu. Vyberte si tú najkrajšiu pre vašu očarujúcu kúpeľňu.

170x80x58
 
skladom u dodávateľa (overte dostupnosť)
850,00 €
Kúpiť
s DPH1 020,00
170x80x58
 
skladom u dodávateľa (overte dostupnosť)
840,00 €
Kúpiť
s DPH1 008,00

Mohlo by vás zaujímať

Retro kúpeľne, ktoré vás oslnia

Ak vás fascinuje retro dizajn a peniaze potrebujete investovať na nákup samostatne stojacej vane či iných potrebných ...

Luxusné kúpeľne pre mladých

Konečne sa Vám podarilo prerobiť si svoje bývanie a potrebujete dokončiť kúpeľnu. Poradíme pár nápadov, ako na to.

Štýlové japonské kúpeľne

Japonci ekologický národ a pri tvorbe kúpeľní myslia na životné prostredie. Jedným z nich je využitie odtečenej vody z umývadla, ktorú zrecyklujú...

LED zrkadlá v kúpeľni

LED zrkadlo sa nijako nelíši od bežného zrkadla, ktoré ste umiestnili do svojej kúpeľne, okrem toho, že prvé je vybavené LED svetlami...